10 srpnja 2015

Recenzija: Balea ulje za kosu

Danas ću vam predstaviti Ulje za suhu i oštećenu kosu marke Balea, koje možete kupiti u DM-u. Na dosta blogova pročitala sam pozitivne recenzije ovog proizvoda. U nastavku posta vidjeti ćete zašto ovo ulje nikako nije dobro za kovrčavu kosu.



Recenzija: Balea ulje za kosu



Pakiranje:

  • plastična bočica sa pumpicom
  • 100 ml

Cijena:

  • 34,90 kn
Sastojci:

Cyclopentasiloxane-Dimethiconol-Helianthus Annuus Hybrid Oil-Parfum-Helianthus Annud Seed Oil-Argania Spinosa Kernel Oil-Limonene-CI 40800









Ulje dolazi u plastičnoj bočici sa pumpicom koja omogućava lagano korištenje. Pumpica se može okrenuti na lijevo ili na desno čime ju možemo otvoriti ili zatvoriti  kako bi se spriječilo curenje. Miris je ugodan i ovo ulje zagladi kovrče....ali....sada slijedi veliko ali!

Ono što je ključno kada pogledate sastojke je da se na samom vrhu popisa nalaze čak 2 silikona: cyclopentasiloxane i demethiconol. Čim to pročitate odmah možete odustati od kupovine ovog proizvoda. Naime, silikoni su kemikalije koje zaglađuju kutikulu i čine kosu sjajnijom. Ono što predstavlja problem kod silikona je da se oni talože na kosi i mogu se isprati jedino jakim sulfatima koji se nalaze u većini šampona. Sulfati jako uništavaju kovrčavu kosu i njezine prekrasne lokne. Ukoliko koristite ovo ulje dobiti ćete samo trenutno zaglađenu kosu. Kako vrijeme bude prolazilo, proizvod će se taložiti na kosi i nikako nećete biti zadovoljne jer će kosa tražiti sve više i više ulja kako bi izgledala uredno i oblikovano. Željeni rezultat nećete moći postići već će vam kosa biti frizzy, razbarušena, podložna promjeni vremena. Dok nisam prešla na prirodan režim proizvoda i njege kose, i ja sam koristila ovo ulje i rezultati su bili poražavajući.

Rezultat:

  • Frizzy efekt
  • Silikoni koji se talože na kosi
  • Kosa burno reagira na promjene vremena
Zaključak:

Nikako nemojte kotistiti ovo ulje. Na tržištu postoji mnogo boljih ulja za kovrčavu kosu. A svakako radije preporučam prirodna ulja jer ona ipak najbolje hrane i njeguju kosu.


Nema komentara :

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...